fbpx
Unde se zboară cu parapanta?

Unde se zboară cu parapanta?

Parapanta este una dintre cele mai accesibile forme de zbor uman. Parapantele sunt ușor de transportat, o aripă cu parapantă și hamul se pot împacheta într-un pachet mic care poate fi transportat cu ușurință. Deltaplanele sunt grele și se depun eforturi mai mari pentru a le transporta la acele locuri de lansare la distanță. Paracadismul necesită un avion și lansarea de la înălțimi extreme, așa că este mult mai ușor să găsești undeva unde să zbori cu parapanta decât opțiunile alternative.

Așadar, poți zbura cu parapanta oriunde? În timp ce paragliding se poate face în multe locații accesibile, nu puteți zbura chiar oriunde. Există unele locuri în care nu ai voie să faci paragliding pentru siguranța ta, a altora sau pentru intimitatea proprietarilor de terenuri private.

Ce zone trebuie evitate când zbori cu parapanta?

Zborul cu parapanta în zonele suburbane construite prezintă pericole în care lansarea în zbor trebuie făcută de la o distanță sigură. Trebuie evitate liniile electrice, drumurile, copacii înalți, școlile, centrele comerciale și parcările mari. Unele țări au restricții care nu vă permit să faceți paragliding la o anumită distanță de aceste pericole. Dacă țara dvs. nu are aceste restricții, merită totuși să fiți precauți și să zburați cu parapanta de la o distanță sigură.

Multe zone ale terenurilor deținute de guvern nu sunt zone de zbor. Acestea includ baze militare, terenuri ale poliției și locuințele reprezentanților guvernului. Zborul cu parapanta și aterizarea în aceste zone nu sunt permise din motive de confidențialitate și restricții privind accesul publicului.

De asemenea, nu puteți zbura sau ateriza în zone desemnate „fără zbor”. Acestea sunt de obicei situate aproape de zonele populare. Acestea provin de obicei de la proprietarii de case / terenuri care caută intimitate sau au avut experiențe negative cu piloții care le-au cauzat daune proprietății.

Nu puteți zbura la mare altitudine, pe căile de zbor cu avionul comercial. Motivele pentru acest lucru se explică de la sine - nimeni nu vrea să se ciocnească cu un avion! Majoritatea piloților de parapantă nu vor fi expuși riscului de a zbura în aceste zone cu restricții ridicate, cu toate acestea, în condiții excelente și un pic de curaj, este posibil ca un parapant cu experiență să atingă înălțimi suficiente.

Te așteptăm să testezi în siguranță PARAPANTA

În cele din urmă puteți parapanta în multe locuri. Este o formă foarte accesibilă de zbor și un hobby distractiv care poate fi întreprins în multe locuri diferite. Nu există prea multe locuri în care nu poți practica paraglidingul, aceste zone principale includ căi de zbor, apropierea de aeroporturi, școli, drumuri, copaci înalți și zone fără zbor.

Pot exista restricții pe o anumită rază a aeroporturilor, deoarece avioanele vor zbura la altitudine mai mică atunci când decolează și aterizează.

Aceste restricții diferă de la o țară la alta, cel mai bine este să consultați organizația locală de zbor cu parapanta sau școala de parapantă din zona de interes pentru dumneavoastră.

Noi te așteptăm să testezi această experiență la Cloudbase- școala ta de parapantă din inima Transilvaniei!

Unde se zboară cu parapanta?

Ai întrebări? Colegul nostru Florin Agafiu îți răspunde cu drag la numărul de telefon: 0730 707 827

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *