fbpx

Curs de simulare a folosirii parașutei de rezervă (siguranță)

Cloudbase - școala ta de parapantă

Descoperă cât de greu sau de ușor este să folosești parașuta de rezervă ( siguranță)

Te invităm la un curs de simulare parașută rezervă.

În fiecare an organizăm cel puțin o ediție de simulare a folosirii parașutei de rezervă (siguranță). 

Odată înscris, vei fi anunțat din timp si vei avea prioritate. In acest fel vom putea organiza mai bine fiecare ediție.

Antrenament pentru folosirea parașutei de rezervă (siguranță)

Parașuta de rezerva este o parte foarte importanta a echipamentului și bineînțeles când mergem la zbor speram să nu fie nevoie să o folosim niciodată. Când avem parașuta de rezerva la noi, zburam cu un sentiment de siguranță, dar, când suntem puși în situația de a o folosi, trebuie să avem încredere că parașuta de rezervă se va deschide complet, rapid, și ne va duce la aterizare în siguranță.


Parașutele de rezerva sunt într-o continuă dezvoltare rezultând mai multe inovații, cum ar fi scăderea în greutate, parașute mai puțin voluminoase, accesul cât mai rapid, etc. Dar, un singur lucru rămâne același și anume întreținerea! În fiecare an parașuta de rezerva trebuie deschisă de cel puțin 2 ori pentru a fi aerisită și pliată. Trebuie avut în vedere faptul că parașuta de rezervă, după ce este pliată stă în buzunarul destinat ei timp de minim 6 luni, timp în care datorită diferențelor de umiditate și temperatură la care este supusă apare fenomenul de ”lipire“. Datorită acestui fenomen, diferența de timp la deschidere, între o parașută de rezervă pliată o data la 6 luni și o parașută de rezervă care nu a fost pliată de câțiva ani de zile este de câteva secunde. Tocmai aceste secunde sunt atât de importante și pot salva vieți!

De 2 ori pe an primăvara și toamna, pe o tiroliană ai posibilitatea să-ți exersezi aruncarea parașutei de rezervă . Pe lângă o experiență deosebită, după o astfel de sesiune mai rămâi si cu un sentiment plăcut când vezi că parașuta ta de rezerva chiar funcționează. Cu aceasta ocazie parașuta de rezervă este aerisită și pliată de către un plior certificat.


Din punctul nostru de vedere o astfel de sesiune are un rol semnificativ în viața dumneavoastră de pilot, cu speranța că și dumneavoastră simțiți la fel vă așteptăm să participați și să ne împărtășiți impresiile.


Vă invităm să ne urmăriți pe Facebook!

Vă invităm să vizionați una din edițiile anterioare

Părerile participanților

 Am participat la sesiunea de aruncare a parașutei de rezervă din weekend-ul trecut de la Tocile. Mulțumesc în special lui Florian care a fost trup si suflet în toata manifestarea ! A fost un weekend în care cu toții am avut ce învăța, chiar daca ne dorim să nu avem vreodată ocazia să aplicăm ce am simulat acolo 🙂 A fost o treabă făcută profesionist și suntem recunoscători pentru tot efortul depus ! Recomand tuturor celor interesați, când se mai organizează, să treceți prin aceasta experiență ! Nu veți regreta ! Cu stimă, Edy Man
- Edy Man
Unde are loc acest eveniment?

 În județul Sibiu, între localitățile Cisnădie și Sadu, în zona cunoscută sub numele de Tocile.


Vezi și Pilot pentru o zi și tandem

Descoperă parapanta


Ce trebuie să aduci cu tine ?
 • Îmbrăcăminte de munte confortabilă
 • Încălțăminte – Bocanci cu glezna înaltă
 • Echipamentul format din seletă și rezervă
Programul
 • 9.00 – 9.30 Întâlnirea la locul de zbor (Tocile)
 • 9.30 – 12.00 Desfășurarea activităților teoretice si practice.
 • 12.00 – 13.00 Pauza de masa.
 • 13.00 – 18.00 Continuarea activitatiilor teoretice si practice.

Descoperă cât de greu sau de ușor este să folosești parașuta de rezervă ( siguranță)

Te invităm la un curs de simulare parașută rezervă.
Consultă calendarul 2021 cu perioadele în care ne desfășuram activitățile de zbor cu parapanta.
Rezervă-ți un loc
Observații:
 • Un astfel de eveniment poate avea loc numai dacă dispunem de condiția meteorologica favorabilă desfășurării activităților de specifice acestui eveniment și cu o programare în prealabil.
 • Dacă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile activitățile specifice acestui eveniment nu sunt posibile, atunci acest eveniment se reprogramează.
 • Tot sistemul de tiroliană pe care o să ne desfășuram activitatea o să fie pus la dispoziția dumneavoastră de către Școala de zbor cu parapanta Cloudbase din Sibiu.
 • Numărul maxim de persoane care pot participa la un astfel de eveniment este de 10 persoane.
 • Costul unui astfel de week end este de Euro/week end/persoana

Curs de simulare a folosirii parașutei de rezervă (siguranță)

Cloudbase - școala ta de parapantă