Cursuri parapantă Safepro
Inscrie-te in scoala acum
Cursuri: Partea teoretica si practica
Zborul cu parapanta s-a dezvoltat intr-o activitate aviatica de sine statatoare, ceea ce inseamna ca NU mai este simplu si usor de invatat. A devenit complex  si potential mai periculos pentru “autodidacti”, de unde si recomandarea noastra  –  NU incercati sa invatati acest lucru pe cont propriu chiar dacă pare foarte ușor, zborul cu parapanta NU este un sport care te invata din greseli.

Scoala de zbor cu parapanta Cloudbase organizeaza cursuri de zbor cu parapanta avand ca scop principal ca tu sa descoperi drumul cel mai placut si mai sigur catre zborul cu parapanta. Cursurile de zbor cu parapanta organizate de scoala de zbor Cloudbase sunt supuse legislatiei in vigoare care prevede:

Partea teoretica


Se parcurg un numar de 8 materii (legislatie aeronautica si reglementari, cunoasterea parapantei, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane, meteorolgie, navigatie, proceduri operationale, principii de zbor, manevre avansate de zbor ) avand o durata minima obligatorie de 50 de ore

Partea practica


incepand cu transport, pastrarea si mentinerea echipamentului, rutina dinainte si dupa zbor, planificarea zborului, decolarea, controlul directiei si vitezei de zbor, viraje 90°,180°,360°,manevre de coborare rapida si, nu in ultimul rand, precizia apropierii si aterizarii. 

– pentru finalizarea cursului si dobandirea dreptului de a intra in examenul pentru licentiere prin care veti obtine Licenta de Pilot Parapanta eliberata de Asociatia de Zbor Liber din Romania, cu recunoastere internationala, fiecare cursant trebuie sa intruneasca un numar minim de 60 de zboruri in 5 locuri diferite de zbor si avand un numar minim de 10 ore de zbor. 


Toate cursurile se desfasoara sub vigilenta indrumare a pilotului instructor de parapanta licentiat. Se urmareste ca fiecare elev sa-si insuseasca cat mai bine tehnicile si manevrele de pilotare specifice acestui sport. Se urmareste de asemenea siguranta elevilor si pilotilor in timpul cursurilor. Echipamentul de zbor si toata aparatura necesara pe timpul cursurilor sunt asigurate de scoala de zbor cu parapanta Cloudbase, in conformitate cu standardele de calitate si siguranta necesare.


Pentru o mai buna desfasurare a cursului, scoala de zbor cu parapanta Cloudbase vine in intampinarea dumneavoastra cu impartirea acestuia in cele 3 stagii descrise mai sus.