fbpx
Cursuri parapantă Safepro
Consultă calendarul 2021 cu perioadele în care ne desfășuram activitățile de zbor cu parapanta.
Rezervă-ți un loc la Cursuri de parapantă Safepro
Cursuri: Partea teoretică și practică Safepro
Zborul cu parapanta s-a dezvoltat într-o activitate aviatică de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că NU mai este simplu și ușor de învățat. A devenit complex  și potențial mai periculos pentru “autodidacți”, de unde și recomandarea noastră  –  NU încercați să învățați acest lucru pe cont propriu chiar dacă pare foarte ușor, zborul cu parapanta NU este un sport care se învață din greșeli.

Școala de zbor cu parapanta Cloudbaseorganizează cursuri de zbor cu parapanta având ca scop principal ca tu să descoperi drumul cel mai plăcut și mai sigur către zborul cu parapanta. Cursurile de zbor cu parapanta organizate de școala de zbor Cloudbase sunt supuse legislației în vigoare care prevede:


Partea teoretică cursuri parapanta Safepro


Se parcurg un număr de 8 materii (legislație aeronautică și reglementări, cunoașterea parapantei, performanțe de zbor și planificarea zborului, performanțe umane, meteorologie, navigație, proceduri operaționale, principii de zbor, manevre avansate de zbor ) având o durată minimă obligatorie de 50 de ore.


Partea practică cursuri parapanta Safepro


Începând cu transport, păstrarea și menținerea echipamentului, rutina dinainte si după zbor, planificarea zborului, decolarea, controlul direcției și vitezei de zbor, viraje 90°,180°,360°,manevre de coborâre rapida și, nu în ultimul rând, precizia apropierii și aterizării. 

– pentru finalizarea cursului si dobândirea dreptului de a intra în examenul pentru licențiere prin care veți obține Licența de Pilot Parapanta eliberata de Asociația de Zbor Liber din Romania, cu recunoaștere internațională, fiecare cursant trebuie să întrunească un număr minim de 60 de zboruri în 5 locuri diferite de zbor și având un număr minim de 15 ore de zbor. 


Toate cursurile se desfășoară sub vigilenta îndrumare a pilotului instructor de parapanta licențiat. Se urmărește ca fiecare elev să-și însușească cât mai bine tehnicile și manevrele de pilotare specifice acestui sport. Se urmărește de asemenea siguranța elevilor si piloților în timpul cursurilor. Echipamentul de zbor si toată aparatura necesara pe timpul cursurilor sunt asigurate de școala de zbor cu parapanta Cloudbase, doar pentru parcurgerea stagiului I in conformitate cu standardele de calitate și siguranță necesare. Pentru stagiile II și III elevul trebuie să-și achiziționeze echipamentul necesar desfășurării activităților de zbor sau putem veni în sprijinul lor prin sistemul de închiriere a echipamentelor.