fbpx

Stagiul 2 – Începător

Cloudbase - Școala ta de parapantă

Ce trebuie sa știi despre stagiul 2 ?

Află la Școala de parapantă Cloudbase

Practic, din acest moment, deveniți elevi ai Școlii de zbor cu parapanta Cloudbase.

Stagiul 2 al cursului de parapantă este de fapt o prelungire a primului stagiu, în care, după acumularea noțiunilor de bază, vă rămâne mai mult timp pentru efectuarea de zboruri în simplă comandă, precum și mai mult timp pentru perfecționarea tehnicilor de manevrare a parapantei la sol și în zbor.

Scopul acestui stagiu este de a introduce elevul pilot în zborul cu parapanta progresiv, de la zboruri de joasa înălțime până la zboruri de înălțime medie, astfel încât acesta să fie capabil să efectueze anumite manevre relativ ușoare în cadrul unor limitări de siguranță.


Partea teoretică :

– daca la Stagiul Inoțiunile teoretice au fost prezentate la modul general, în acest stagiu parcurgerea teoriei se face la un stadiu mai amănunțit, parcurgând astfel noțiunile necesare acestui stagiu din materiile următoare : Cunoașterea parapantei, Aerodinamica, Meteorologie.


Partea practică :

– în acest stagiu, partea practica constă în exerciții de gonflare a parapantei la sol, controlul vitezei parapantei atât la sol cât și în timpul zborului, priza de aterizare si aterizarea propriu-zisă, executarea de viraje cu parapanta atât la sol cât și în timpul zborului.


Acest stagiu este, probabil, cel mai important din întregul proces de învățare al elevului pilot, datorită faptului că, în acest stagiu, se pun bazele formarii obiceiurilor bune și corectarea obiceiurilor proaste ale viitorului pilot de parapanta.

Teorie

Aprofundare teorie – Cunoașterea parapantei, Aerodinamică, Meteorologie, Legislație, astfel încât pe baza acesteia zborul cu parapanta să devină mult mai familiar

Exerciții la sol

După părerea noastră zborul cu parapanta este posibil din momentul in care stăpânești parapanta la sol. Fără nici un dubiu acest lucru se va întâmpla și în timpul zborului.

Zbor

În cadrul acestui stagiu ne familiarizam cu zborurile de joasă și medie înălțime, începem să schimbam locațiile de zbor, și învățăm despre manevrabilitatea parapantei.

Ce urmează

Când ai terminat acest stagiu practic ai „zburat” peste cel mai mare hop din cariera ta de elev pilot și poți să te gândești deja la Stagiul 3, care, o să-ți ofere și mai multe satisfacții decât a făcut-o acest stagiu .

Video exemplu – parapanta stagiul 2 la Cloudbase

Am încercat în acest video, să surprindem din unghiuri diferite, unde vrem să ajungem cu fiecare din elevii noștri în decursul acestui stagiu.


Te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de YOUTUBE!

De ce sa ne alegeți ?

  • Punem accentul pe siguranță
  • Vă putem îndruma în achiziționarea echipamentelor de zbor
  • Putem zbura în mai multe locații
  • Ne dam tot interesul să zburați cât mai mult timp

Opinii fost elevi

Am venit la Florian intr-unul din weekend-urile organizate de el si de atunci m-am indragostit de parapanta. Am decis sa ma inscriu in scoala si de atunci, nu exista zi buna de zbor in care sa nu fiu pe cer.
- Silvia
Consultă calendarul 2021 cu perioadele în care ne desfășuram activitățile de zbor cu parapanta.
Rezervă-ți un loc la Școala de parapantă
Observații:
  • Acest stagiu poate avea loc numai dacă dispunem de condiția meteorologica favorabilă desfășurării activităților de zbor cu parapanta. Dacă din motive care nu depind de noi, cele 9+9 zile de curs, nu se pot realiza în sistemul intensiv, atunci zilele diferență se recuperează pe perioada weekend-urilor ce urmează stabilind perioada de comun acord.
  • Tot echipamentul de zbor ( parapantă, seletă, cască, stație ) de care aveți nevoie se poate închiria în limita stocului disponibil de la Școala de zbor cu parapanta Cloudbase din Sibiu.
  • Costul Stagiului 2 - Începator este de  600 Euro/persoană.

Stagiul 2 – Începător

Cloudbase - Școală de parapantă