fbpx

Întrebări și răspunsuri

Cloudbase Școala ta de parapantă

Zbor în tandem

Cât durează școala, pâna ajung să zbor cu licența mea ?

Dacă ne referim la orele de zbor pe care trebuie să le acumulați, astfel încât să puteți să vă susțineți examenul de licențiere, atunci discutăm de un număr minim de 15 ore de zbor. Dacă ne referim la timpul de care aveți nevoie să acumulați aceste 15 ore de zbor, aici depindem de mai mulți factori, cum ar fi: condiția meteorologică; disponibilitatea dumneavoastră; modul în care parcurgeți cele 3 stagii (în sistem intensiv sau în sistem de weekend) și să nu uităm că, din fericire, suntem toți diferiți și fiecare acumulează informații diferit, precum și faptul că suntem diferiți din punct de vedere al abilităților fizice și motrice. În principiu cele 3 stagii sunt gândite astfel încât să fie parcurse în decursul unui an calendaristic.

Ai nevoie de mai multe detalii despre Școala de parapantă Cloudbase? Contactează-ne, îți răspundem cu drag.

Cât costă școala de zbor cu parapanta ?

Dacă discutăm despre prețurile practicate la noi în țară, atunci acestea diferă in funcție de școala pe care alegeți să o urmați. Prețurile pot fi cuprinse între 900 și 1400 Euro. Atenție însă și la celelalte criterii, când alegeți o anumita școala: perioada de desfășurare a cursurilor, durata cursurilor, echipamente incluse în preț sau nu, disponibilitatea școlii, alte cheltuieli suplimentare, etc.

Cât de sigur este zborul cu parapanta ?

Zborul cu parapanta este un sport cu un grad de risc mai ridicat decât alte sporturi, dar atâta timp cât acest sport se învață într-un cadru organizat, având ca instructor o persoană calificată în acest domeniu, se încearcă reducerea acestor riscuri până la minimul posibil. De asemenea, alte criterii care diminuează riscurile sunt: conștientizarea nivelului de pregătire pe perioada parcurgerii cursurilor de zbor, evaluarea corectă a condițiilor meteorologice în raport cu nivelul de pregătire, nivelul și starea echipamentului de zbor, evitarea supra-aprecierii de sine, etc. 

Cât costa echipamentul de zbor cu parapanta ?

În jurul acestui sport s-a dezvoltat o adevărată industrie. Prețurile pot varia în funcție de mai multe criterii și anume: nivelul de omologare, materialele folosite, producător, etc. Pentru parapante, avem prețuri cuprinse între 1000-2500 Euro, pentru selete, avem prețuri cuprinse între 300-900 Euro, iar pentru parașute de rezervă, avem prețuri cuprinse între 250-600 Euro și lista poate continua cu căști, alti-variometre, îmbrăcăminte de specialitate, accesorii. Prețurile menționate mai sus sunt pentru echipamente noi. Piața de echipamente folosite fiind una foarte vastă, prețurile diferă foarte mult, în funcție de anii de folosire, gradul de uzură, etc.

Când este necesară achiziționarea echipamentului propriu de zbor ?
Urmează...
Trebuie să ai abilități fizice speciale pentru practicarea acestui sport ?
Urmează...

Întrebări și răspunsuri

Cloudbase Școala ta de parapantă

Tu întrebi. Noi răspundem

Dă-ne un telefon!