fbpx
Limită de greutate parapantă

Limită de greutate parapantă

Care este limita de greutate la paragliding?

Greutatea maximă pentru majoritatea parapantelor tandem este de aproximativ 220-240 de kilograme.

Aceasta sumă ia în considerare greutatea atât a pilotului, cât și a pasagerului. Pentru simplitate, majoritatea furnizorilor de parapantă stabilesc o greutate maximă a pasagerilor de aproximativ 110-120 kilograme, cu toate acestea, dacă pilotul este foarte ușor, ar putea să găzduiască pe cineva într-un interval de greutate ușor mai mare.

O variabilă care poate afecta limita de greutate în parapantă tandem este vântul. Dacă este puțin vânt, un pilot poate să nu se simtă confortabil zburând aproape de limita de greutate, în special în timpul lansării. În zilele cu vânt mai puternic și termice mai puternice, este probabil să fie mai confortabil când zboară aproape de limita de greutate.

Limită de greutate parapantă

Depășirea limitei de greutate poate avea un efect sever asupra nivelului dvs. de control, siguranță și plăcere de zbor cu parapanta. Limita ideală de greutate pentru zborul in tandem cu parapanta poate varia din mai multe motive, iar operatorii în tandem vor fi de obicei precauți pentru a-și proteja propria răspundere.

Condițiile incoerente ale vântului vă pot determina să părăsiți solul și să începeți ceea ce se simte ca o lansare sigură. Cu toate acestea, un parapantist supraîncărcat ar putea să se prăbușească înapoi la sol câteva secunde mai târziu, dacă condițiile de vânt nu sunt consistente.

Dacă vă gândiți să încercați zborul în tandem cu parapanta în vacanță sau pentru o ocazie specială, pilotul dvs. ar trebui să țină cont de greutatea dvs. Pentru a fi în siguranță, este întotdeauna o idee bună să discutați cu pilotul sau instructorul înainte de a rezerva un astfel de zbor în tandem.

Echipament adecvat parapantă

Dacă sunteți pilot de parapantă, este important să folosiți un ham și o aripă de paragliding adecvate pentru greutatea dvs. Este o greșeală obișnuită pentru începători sau pentru cei care fac primul upgrade să cumpere un echipament second-hand, deoarece a fost o ofertă ieftină care a fost „prea bună pentru a spune nu”. Începeți cu o configurație potrivită pentru greutatea și abilitățile dvs. - astfel veți fi mai în siguranță, veți avea un control mai mare și veți câștiga o plăcere mai mare din acest spor la baza norilor.

Orice întrebări aveți luați legătura cu instructorul sau pilotul de parapantă!

Te invităm să vizualizezi serviciile disponibile la Cloudbase. Școala ta de parapantă din Sibiu!

Ne puteți contacta la numărul de telefon 0730 707 827, Florian Agafiu!

Limită de greutate parapantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *