fbpx
3 sfaturi pentru un zbor cu parapanta- începător

3 sfaturi pentru un zbor cu parapanta- începător

În atenția începătorilor și cursanților unor cursuri de parapantă: trebuie să știți că greșelile sunt un lucru obișnuit care se întâmplă în viața noastră de zi cu zi și că aproape întotdeauna orice greșeală are și o soluție. Cu toate acestea, chiar și greșelile mici pot fi periculoase în sporturile extreme, cum ar fi zborul cu parapanta. Există o mulțime de erori pe care le putem vedea zilnic la cei care tocmai au început sportul, de aceea este important să urmați stagiile și să respectați îndrumările instructorului de parapanta. Dacă sunteți un pilot începător, vă rugăm să fiți atenți la aceste 3 sfaturi despre ce nu ar trebui să faceți când urmați o școală de parapantă:

1. Nu învățați singuri ci de la un instructor de parapantă

În prezent, trăim într-o lume în care blogul unui amator sau un videoclip YouTube este considerat mai dorit decât un profesor sau, în acest caz, un instructor de parapantă. Puteți încerca să învățați singuri despre tehnicile de parapantă, dar într-un sport extrem ca acesta, există doar un risc mult prea mare.

Dacă doriți cu adevărat să deveniți pilot, trebuie să căutați o școală de parapantă sau un instructor calificat de parapantă care să vă ofere pregătirea adecvată, în siguranță, într-un mediu controlat și cu echipamentele potrivite.

3 sfaturi pentru un zbor cu parapanta- începător

2. Nu vă supraestimați abilitățile

Odată ce ați înțeles elementele de bază, este mai ușor să fiți prea încrezători. Entuziasmul și adrenalina pot deveni cam copleșitoare, așa că probabil te vei simți tentat să încerci să faci niște acrobații sau lansări în vânt puternic. Chiar și parapantiștii experți și avansați nu sunt scutiți de acest tip de gândire, așa că nu uitați să rămâneți în siguranță odată ce practicați parapanta. Nu vă puneți în pericol în mod inutil, deoarece aceasta este o decizie prostească. Siguranța trebuie să fie mereu pe primul loc!

Uită de excesul de adrenalină. Există o cantitate de depășire a fricii implicate în orice sport extrem, dar dacă nu vă simțiți sigur de situație, nu este rău să faceți un pas înapoi. Unii oameni se tem să aterizeze devreme sau să se lanseze în anumite condiții meteorologice, dar cu siguranță credem că este mai bine să ne simțim și să fim în siguranță. Prioritarea noastră la Școala de parapantă Cloudbase este siguranța!

3. Nu cheltuiți prea mult pe echipamentul de parapantă

Echipamentul dvs. de parapanta este practic ceea ce vă menține în viață, în afară de cunoștințele voastre acumulate în urma unei școli de parapantă. Acesta este motivul pentru care oamenii zece tind să se grăbească să cumpere echipamente scumpe, deoarece asociază cele mai scumpe echipamente de parapantă cu cea mai înaltă calitate. Aceasta este o eroare. Urmați sfaturile instructorilor de parapantă - trebuie să căutați recomandări și să contrastați recenziile despre echipamente pentru a evita diverse riscuri.

Un zbor cu parapanta condus corect nu implică mișcări bruște, căderi sau riscuri. Mulți oameni apreciază cât de relaxant, liniștit și plăcut găsesc experiența lor cu parapanta.

Cei care doresc să învețe cum să zboare cu parapanta pentru ei înșiși, vor urma o pregătire practică și teoretică extinsă în cadrul unei Școli de parapantă, înainte de a zbura solo. Acest antrenament este mai mult decât zbor, implică și învățarea despre condițiile meteorologice care afectează parapanta, riscurile asociate și factorii implicați.

Odată ce vă aflați în aer, experiența cu parapanta se poate simți foarte diferită de ceea ce vă așteptați. Acesta este motivul pentru care primul nostru sfat cu parapanta este că rezervați un zbor cu parapanta în tandem. Acest lucru vă va oferi șansa de a zbura alături de un profesionist.

3 sfaturi pentru un zbor cu parapanta- începător

Te invităm să ne urmărești pe Facebook și Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *