fbpx
Cum ne pregătim pentru un zbor cu parapanta?

Cum ne pregătim pentru un zbor cu parapanta?

Cum ne pregătim pentru un zbor cu parapanta?

  • Cunoașterea fiecărui aspect al echipamentului dvs. este foarte importantă. De asemenea, trebuie să știți cum să vă verificați echipamentul înainte de a zbura. În timp ce zburați cu parapanta, aceasta este cea mai importantă parte a pregătirii dvs. de calificare și siguranță.
  • Parapanta este un sport care se bazează total pe vreme. Prin urmare, ca pilot de parapantă trebuie să știi cum să interpretezi vremea. Parapanta nu trebuie încercată niciodată pe vreme rea. Uneori natura poate fi imprevizibilă.
  • Pentru a fi un pilot de parapantă profesionist, asigurați-vă că înțelegeți zborul, fie că este vorba de aerodinamică, analizând starea vremii, manevrarea și utilizarea treptelor de viteză, tehnici de aterizare etc.
  • Obțineți certificarea în funcție de competența dvs.: Dezvoltarea abilităților de zbor cu parapanta este un proces pas cu pas. Este un proces de învățare și vă recomandăm să fiți instruit de un profesionist/instructor calificat. După ce știți cum să zburați cu parapanta, ar trebui să obțineți certificarea și licența de planor. Un astfel de antrenament vă va pregăti să faceți paragliding în diferite condiții.
  • Alegeți cursurile/stagiile de formare: Există diferite tipuri de cursuri sau stagii de parapantă, cum ar fi licența completă de pilot, cursuri de zi, cursuri pentru începători, cursuri pentru avansați, tururi de parapantă și excursii de fond.
  • Dacă este primul contact cu parapanta, vă recomandăm să începeți cu un program de formare pentru începători: Descoperă PARAPANTA. Acest lucru vă va ajuta să învățați și să înțelegeți parapanta și să vă simțiți confortabil cu parapanta.

Prognoză meteo, echipament, siguranță, plan de aterizare

Pregătirea dinaintea unui zbor cu parapanta este esențială. Trebuie să rețineți că apar erori, chiar și pentru piloții experimentați. Cu toate acestea, trebuie să păstrați respectul pentru zbor. Mai mult, trebuie să vă pregătiți corect atât mental cât și fizic înainte de zborul cu parapanta.

Un zbor în siguranță cu parapanta presupune, colectarea unei prognoze meteo precise înainte de a decola cu parapanta, precum și cunoașterea zonei alese și a eventualelor restricții din zonă. (de exemplu proprietate privată)

De asemenea, trebuie să vă amintiți să verificați în mod regulat toate echipamentele de parapantă înainte de fiecare zbor pentru a vă asigura că respectă standardele de lucru corespunzătoare. Dacă aveți vreo îndoială sau întrebare cu privire la integritatea oricărei piese din echipamentul dvs. de parapantă sau cu privire la condițiile în care vă veți efectua zborul, mai bine să nu decolați.

Informații pentru un zbor cu parapanta

Vă recomandăm cu tărie să vă exersați tehnicile de parapanta atât pentru decolare, cât și pentru aterizare. Când aterizați, trebuie să faceți acest lucru în vânt. Este important să vă exersați tehnica de aterizare. Vă recomandăm să vă concentrați eforturile asupra lovirii țintei sau, cel puțin, să aterizați cât mai aproape posibil.

Mai mult, trebuie să aveți un plan pentru sfârșitul zborului înainte chiar de a începe. Trebuie să fie o prioritate la fiecare pas al zborului dvs. să planificați corect o abordare sigură a zonei de aterizare. După cum am spus, ar trebui să evitați aterizarea în afara zonei de aterizare, deoarece dacă faceți acest lucru, va crește probabilitatea de a suferi un accident de parapantă.

Practica duce la perfecțiune și fiecare efort depus crește siguranța zborului, așa că credeți-ne când spunem că, odată ce veți ajunge la pământ în siguranță, veți fi fericiți că ați trecut prin toate aceste detalii înainte de a zbura.

Zboară cu noi la baza norilor!

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare, pe Pagina de contact.

Cum ne pregătim pentru un zbor cu parapanta?

Mai multe Despre NOI: Cloudbase Școala ta de parapantă

Te invităm să ne urmărești pe Facebook și Youtube.

One thought on “Cum ne pregătim pentru un zbor cu parapanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *