• zbor parapanta sibiu

Ce trebuie sa stii despre stagiul III

Daca ati ajuns in Stagiul III, inseamna ca mai aveti un pas pana la examenul de licentiere, dupa absolvirea caruia deveniti piloti de parapanta licentiati.

Totusi, pana a deveni pilot de parapanta licentiati, mai este drum lung si mai sunt multe lucruri de invatat, dar va aflati pe „zborul” cel bun.

Scopul acestui stagiu este de a introduce elevul pilot in zborul de altitudine, zborul dinamic si in zborul cu castig de altitudine. In acest stagiu elevul pilot trebuie sa ajunga la nivelul in care poate controla aceste zboruri, se simte bine in zbor si se bucura de satisfactiile pe care le ofera acestea. Tot in acest satgiu se invata atat teoretic cat si practic, manevrele de coborare rapida, astfel incat la nevoie acestea sa fie realizate eficace si in siguranta de catre viitorul pilot de parapanta. Deasemenea sunt prezentate teoretic si practic ( unde este posibil ) incidentele specifice zborului cu parapanta.

Toate aceste zboruri fiind posibile doar daca sunt efectuate in cadrul unor limite de siguranta.

Pretul stagiului III este de – 500 euro.

Teorie

Finalizarea aprofundarii teoriei

Teorie

In acest stagiu fiecare elev trebuie sa fie capabil sa-si decida singur conditia de zbor, motiv pentru care continuam sa aprofundam partea de teorie specifica stagiului in curs.

Zbor de altitudine

Efectuare zboruri de mare altitudine

Zbor de altitudine

Ne familiarizam cu zborul dinamic si zborul cu castig de inaltime

Manevre de coborare rapida

Urechi, speed, spirala - cateva din manevrele de coborare rapida

Manevre de coborare rapida

In cazul unei schimbari de conditie meteo sau pur si simplu dorinta de a cobori mai repede, veti fi capabili sa faceti asta prin folosirea unor manevre specifice de coborare rapida.

Ce urmeaza?

Din acest moment esti pregatit pentru examenul de licentiere

Ce urmeaza?

Din acest moment esti pregatit pentru examenul de licentiere. Echipa Cloudbase iti ureaza succes si la cat mai multe ore de zbor.

Video exemplu – parapanta stagiul III – SafePro

In video-ul din partea dreapta avem ca exemplu un zbor in zona Paltinis – Valari cu unul din elevi nostrii. Decolarea se face de la altitudinea de 1100 metrii, cu posibilitatea de a experimenta zborul cu castig de altitudine (termic).

De ce sa alegeti scoala noastra

   • Te initiem in zborul de altitudine
   • Te initiem in zborul dinamic
   • Te initiem in zborul termic
   • Te initiem in manevrele de cobarare rapida
   • Te pregatim pentru examenul de licentiere

Opinii elevi

Am venit la Florian intr-unul din weekend-urile organizate de el si de atunci m-am indragostit de parapanta. Am decis sa ma inscriu in scoala si de atunci, nu exista zi buna de zbor in care sa nu fiu pe cer.
Silvia