Ce trebuie sa stii despre stagiul II

Practic, din acest moment, deveniti elevi ai scolii de zbor cu parapanta Cloudbase.
Stagiul II al cursului de parapanta este de fapt o prelungire a primului stagiu, in care, dupa acumularea notiunilor de baza, va ramane mai mult timp pentru efecuarea de zboruri in simpla comanda, precum si mai mult timp pentru perfectionarea tehnicilor de manevrare a parapantei la sol si in zbor.
Scopul acestui stagiu este de a introduce elevul pilot in zborul cu parapanta progresiv, de la zboruri de joasa inaltime pana la zboruri de inaltime medie, astfel incat acesta sa fie capabil sa efectueze anumite manevre relativ usoare in cadrul unor limitari de siguranta.

Partea teoretica :
– daca la Stagiul I notiunile teoretice au fost prezentate la modul general, in acest stagiu parcurgerea teoriei se face la un stadiu mai amanuntit, parcurgand astfel notiunile necesare acestui stagiu din materile urmatoare : Cunoasterea parapantei, Aerodinamica, Meteorologie.

Partea practica :
– in acest stagiu, partea practica consta in exercitii de gonflare a parapantei la sol, controlul vitezei parapantei atat la sol cat si in timpul zborului, priza de aterizare si aterizarea propiu-zisa, executarea de viraje cu parapanta atat la sol cat si in timpul zborului.

Acest stagiu este, probabil, cel mai important in intregul proces de invatare al elevului pilot, datorita faptului ca, in acest stagiu, se pun bazele formarii obiceiurilor bune si corectarea obiceiurilor proaste ale viitorului pilot de parapanta.

Pretul Stagiului II este de – 550 euro.

Teorie

Aprofundare teorie – cunoasterea parapantei, aerodinamica, meteorologie, legislatie.

Aprofundarea teoriei

Vom aprofunda pertea teoretica astfel incat pe baza acesteia zborul cu parapanta sa devina mult mai familiar.

Exercitii la sol

Stapanirea parapantei la sol sau dupa parerea noastra „fundatia” in zborul cu parapanta

Exercitii la sol

Dupa parerea noastra „fundatia” in zborul cu parapanta, din momentul in care stapanesti parapanta la sol, fara nici un dubiu acest lucru se va intampla si in timpul zborului.

Zbor

Familiarizare cu zborurile de inaltime joasa si medie.

Zbor

In cadrul acestui stagiu ne familiarizam cu zborurile de joasa si medie inaltime, incepem sa schimbam locatiile de zbor, si invatam despre manevrabilitatea parapantei.

Ce urmeaza?

Stagiul 3, cel care ofera satisfactii si mai mari.

Ce urmeaza?

Cand ai terminat acest stagiu practic ai „zburat” peste cel mai mare hop din cariera ta de elev pilot si poti sa te gandesti deja la Stagiul 3, care, o sa-ti ofere si mai multe satisfactii decat a facut-o acest stagiu .

Video exemplu – parapanta stagiul II – SafePro

Am incercat in acest video, sa surprindem din unghiuri diferite, unde vrem sa ajungem cu fiecare din elevii nostrii in decursul acestui stagiu.

De ce sa ne alegeti

  • Echipamente complete oferite de scoala noastra
  • Pastram acelasi stadiu de siguranta
  • Diversificarea zonelor de zbor
  • Zburam mai mult si mai sus
  • Flexibilitate in functie de fiecare elev

Opinii Elevi

Am venit la Florian intr-unul din weekend-urile organizate de el si de atunci m-am indragostit de parapanta. Am decis sa ma inscriu in scoala si de atunci, nu exista zi buna de zbor in care sa nu fiu pe cer.
Silvia