Curs de aruncare a parasutei de rezerva

Rezerva acum

Rezerva-ti un loc pentru urmatoarea editie!

In fiecare an organizam cel putin o editie de aruncare a parasutei de rezerva.
Odata inscris, vei fi anuntat din timp si vei avea prioritate. In acest fel vom putea organiza mai bine fiecare editie.
Rezerva acum
  • parasuta rezerva

Antrenament pentru folosirea parasutei de rezerva

Parasuta de rezerva este o parte importanta a echipamentului si bineinteles cand mergem la zbor speram sa nu fie nevoie sa o folosim niciodata. Cand avem parasuta de rezerva la noi, zburam cu un sentiment de siguranta, dar, cand suntem pusi in situatia de a o folosi, trebuie sa avem incredere ca parasuta de rezerva se va deschide complet, rapid, si ne va duce la aterizare in siguranta.

Parasutele de rezerva sunt intr-o continua dezvoltare rezultand mai multe inovatii, cum ar fi scaderea in greutate, parasute mai putin voluminoase, accesul cat mai rapid, etc. Dar, un singur lucru ramane acelasi si anume intretinerea! In fiecare an parasuta de rezerva trebuie deschisa de cel putin 2 ori pentru a fi aerisita si pliata. Trebuie avut in vedere faptul ca parasuta de rezerva, dupa ce este pliata sta in buzunarul destinat ei timp de minim 6 luni, timp in care datorita diferentelor de umiditate si temperatura la care este supusa apare fenomenul de ”lipire“. Datorita acestui fenomen, diferenta de timp la deschidere, intre o parasuta de rezerva pliata o data la 6 luni si o parasuta de rezerva care nu a fost pliata de cativa ani de zile este de cateva secunde. Tocmai aceste secunde sunt atat de importante si pot salva vieti!

De 2 ori pe an primavara si toamna, pe o tiroliana ai posibilitatea sa-ti exersezi aruncarea parasutei de rezerva . Pe langa o experienta deosebita, dupa o astfel de seiune mai ramai si cu un sentiment placut cand vezi ca parasuta ta de rezerva chiar funcioneaza. Cu aceasta ocazie parasuta de rezerva este aerisita si pliata de catre un plior certificat.

Din punctul nostru de vedere o astfel de sesiune are un rol semnificativ in viata dumneavoastra de pilot, cu speranta ca si dumneavoastra simtiti la fel va asteptam sa participati si sa ne impartasiti impresiile

Parerile participantilor

Dragii mei …. va spun cu mana pe inima ca e o experienta mai mult decat necesara.

stiu ca unii dintre noi au avut sansa sa fie salvati de o parasuta de rezerva … dar cei mai multi stiu doar ca o au in seleta.
am vazut selete construite atat de ciudat/intortocheat, ca ai nevoie de 2-3 maini sa scoti rezerva …
ca sa nu mai vorbim de faptul ca ultimul pliaj … dateaza de acum 1-2 ani?!
cu toate ca vremea a fost cam … capricioasa, am avut parte de o tiroliana bine pusa la punct, de oameni care stiu ce fac dar … putin ne pregatiti cand vine vorba de “elefanti pe sarma” 😛
intr-un singur cuvant … frumos.

m-am simtit bine, si sper sa zburam si prin Tocile, cand or fi vremuri bune de zbor.

Respecte tuturor zburatorilor,
Aramis

Aramis
Adresez multumiri organizatorilor Sesiunii de Aruncare a Parasutei de Rezerva din weekend-ul trecut de la Tocile, in special lui Florian care a fost trup si suflet in toata manifestarea ! A fost un weekend in care cu totii am avut ce invata, chiar daca ne dorim sa nu avem vreodata ocazia sa aplicam ce am simulat acolo 🙂 A fost o treaba facuta profesionist si suntem recunoscatori pentru tot efortul depus ! Recomand tuturor celor interesati, cand se mai organizeaza, sa treceti prin aceasta experienta ! Nu veti regreta !

Cu stima,
Edy Man

Edy Man
Multumesc si eu Florian pentru ca ne-ai dat ocazia sa vedem ce inseamna sa deschizi rezerva si chiar am invatat multe lucruri pe care nu le stiam pana acum. Recomand si eu celor care nu au fost, sa incerce experienta asta cu prima ocazie.
Toni Oprea
Chiar stateam si ma intrebam oare cati dintre noi cei zburatori au exersat efectiv miscarile pentru folosirea parasutei de rezerva …
O treaba pornita foarte bine intentionat, si, sunt sigur, ca si-a gasit adeptii si oamenii care sa aprecieze, oamenii care sa profite si sa invete din ceea ce au facut acolo ..
Ma bucur sa vad initiative constructive in educarea/invatarea tehnicilor folosite ..
Felicitari organizatorilor si participantilor
Aramis

Va invitam sa vizionati filmarea unei editii anterioare