• zbor cu parapanta uroi

Ce trebuie sa stii despre stagiul I

Stagiul de o zi, in care practic incepeti sa intrati in lumea parapantismului, se doreste a fi o zi in care sa va faceti o parere despre cum se invata zborul cu parapanta, cu o investitie financiara minima.

In prezenta si sub supravegherea instructorului, veti intra in contact cu parapanta, prin notiunile teoretice si practice, necesare manevrarii parapantei la sol, la decolare, in zbor si la aterizare.

In functie de capacitatiile fiecaruia de asimilare, spre sfaritul zilei este posibil sa traiti experienta de a zbura cu parapanta, de pe dealul scoala, singuri. Aceste zboruri sunt posibile numai in momentul in care, de comun acord, atat elevul cat si instructorul considera ca elevul este pregatit.

Scopul acestui stagiu este de a raspunde intrebarilor pe care persoanele interesate le pot avea vis-a-vis de ce abilitati, cunostinte, efort si timp, implica parcurgerea urmatoarelor doua stagii, astfel incat, la finalizarea celor trei stagii, sa deveniti piloti independenti de parapanta si sa puteti savura din plin satisfactiile si implinirile pe care acest sport cu siguranta le poate oferi.

Teorie

Notiuni de baza - din ce e alcatuita parapanta - intrebari frecvente.

Teorie

Veti invata notiunile de baza ale parapantei – din ce este alcatuita, de ce zboara, cat de sigura este.

Exercitii la sol

Veti incepe sa va familiarizati cu parapanta, prin exercitii de minim control asupra acesteia.

Exercitii la sol

Veti incepe sa simtiti forta cu care va trage si sa va formati un minim control.

Zbor

Veti avea ocazia sa zburati in tandem si sa faceti prima desprindere singuri.

Zbor

Daca ati reusit sa stapaniti partea de exercitii la sol, cel mai probabil veti avea si prima desprindere de sol, la altitudine mica, pe dealul scolii.

Ce urmeaza?

Dupa acest stagiu, cu siguranta veti stii, daca acest sport este pentru dumneavoastra si va asteptam sa urmati stagiul 2

Ce urmeaza?

Dupa acest stagiu, cu siguranta veti stii, daca acest sport este pentru dumneavoastra si va asteptam sa urmati stagiul 2.

Video exemplu – parapanta stagiul I

In acest video este prezentata evolutia elevului din stagiul 1, de la primul exercitiu de decolare pana la sfarsitul zilei cand, pe propriile puteri reuseste sa faca primele zboruri de mica altitudine.

Deci se poate …

De ce sa ne alegeti

   • Punem accentul pe siguranta
   • Va oferim echipament necesar
   • Putem zbura in mai multe locatii
   • Ne dam tot interesul sa zburati din prima zi

Opinii fosti elevi

Am venit la Florian intr-unul din weekend-urile organizate de el si de atunci m-am indragostit de parapanta. Am decis sa ma inscriu in scoala si de atunci, nu exista zi buna de zbor in care sa nu fiu pe cer.
Silvia